Groen Horebeke wil extra maatregelen om de weg De Smarre veiliger te maken. De partij stelt voor om fietssuggestiestroken aan te brengen en te zorgen voor duidelijke signalisatie op de grond bij het binnenrijden van de Smarre.

De Smarre is een drukke verbindingsweg tussen Horebeke, Zwalm, Zingem en Gavere. Recent kreeg Groen Horebeke inzage in de resultaten van de snelheidsmetingen die de lokale politie uitvoert op de Smarre te Horebeke. De metingen vonden plaats van mei tot en met augustus 2019. Wat blijkt, 45% van de gecontroleerde wagens houdt zich niet aan de snelheid van 50km/u. Dit is bijna 1 op de 2 wagens die gecontroleerd werden. 

De maatregelen die het gemeentebestuur eerder invoerde, zoals wegversmallingen en flexibele snelheidsborden, volstaan duidelijk niet vindt Groen. Om de veiligheid van de buurtbewoners te garanderen wil Groen graag fietssuggestiestroken aanbrengen om zo de weg visueel te versmallen. Bovendien wil de partij rode vlakken met daarin zone 50, om zo aanstormende automobilisten beter te informeren.

© Hannes De Smet