Naast de move tegen pesten en de STIP-actie, hebben de leerlingen uit Deinze nog een extraatje achter de hand tegen pesten. Enkele jaren geleden kreeg iedere school in Deinze het educatieve gezelschapsspel Pest’OOG. Maar nu de fusie al een tijdje in voege is, verdienen ook de nieuw aangesloten gemeenten een versie van het spel.

Vandaag mochten de leerlingen van Gemeentelijke Basisschool De Vaart in Nevele het spel voor het eerst spelen. Het is dan ook de eerste dag van de Week tegen Pesten. Het gezelschapsspel, ontwikkeld door vzw Zinloos Geweld, maakt thema’s zoals pesten, weerbaarheid, fysiek en mentaal geweld en diversiteit bespreekbaar. Behalve in Nevele, kregen ook scholen in Hansbeke, Landegem en Merelbeke het spel.

Bovendien zet Deinze zich volop achter de STIP-actie, Samen Tegen Iemand Pesten. De stad roept op om vier STIPpen op de hand te zetten. Als je besmet bent  met het Antipestvirus, kan je het doorgeven. Zo werkt de stad en de rest van Vlaanderen aan een pestvrije omgeving voor kinderen en jongeren.

© Janna Heyerick