De stad Gent zal de komende zes jaar voor zes wijken en deelgemeenten van Gent verkeersplannen uitwerken. Het doel is om de buurten rondom Gent aangenamer en veiliger te maken. De wijken Dampoort, Heilig Hart en Oud-Gentbrugge zijn als eerste aan de beurt.

Met het verkeersplan wil de stad onder meer het voetgangers- en fietsnetwerk verbeteren, een vlottere doorstroming van het openbaar vervoer verkrijgen en autoluwe kernen voorzien. Daarom is er voor elke wijk een aangepaste aanpak nodig.

Dit najaar starten tellingen, metingen en een traject met bewoners. Zij krijgen een belangrijke rol in het project. Het plan zou worden uitgerold in 2021. Een jaar later volgen Sint-Amandsberg en Sint-Denijs-Westrem. In 2024 volgen Woldegem/Kolegem/Bloemekenswijk, Ledeberg/Moscou en Muide-Meulestede.

Gentse buurtorganisatie Velo-Droom met inwoners van Sint-Amandsberg en Oostakker, roepen via hun Facebookpagina schepen Watteeuw op de wijken Dampoort en Sint-Amandsberg niet te scheiden en ook de steenwegen op te nemen in het plan.

© Janna Heyerick