Vanaf januari gaan de Gentse Flikken strijd voeren tegen gevaarlijk en asociaal rijgedrag. Dat doen ze op vraag van burgemeester Mathias De Clercq. 

Politie Gent krijgt hierbij ook de steun van het parket Oost-Vlaanderen. Met een nieuwe omzendbrief zal de Gentse politie kordater en efficiënter mogen optreden. Bij gevaarlijke en herhaaldelijke feiten zal sneller overgegaan worden op het intrekken van het rijbewijs, inbeslagname van het voertuig of zelfs verbeurdverklaring van het voertuig.

Het stadsbestuur zet stevig in op verkeersveiligheid. Het krijgt geregeld klachten van bewoners over de overlast en onveiligheid die agressief rijgedrag met zich meebrengt. De Gentse politie beschikt binnenkort ook over vier voertuigen die uitgerust zijn met ANPR-camera’s, waaronder twee anonieme. Via deze automatische herkenning van nummerplaten kunnen gevaarlijke bestuurders of bestuurders die rijden zonder rijbewijs of verzekering gemakkelijker opgespoord worden.

De verschillende politiezones in Oost-Vlaanderen hebben ook een samenwerkingsovereenkomst getekend om samen op te treden tegen asociaal rijgedrag.

(Foto: Stad Gent)

© Soetkin Desloovere