Basisschool De Triangel en kinderdagverblijf ’t Sleepken in de Sleepstraat moeten met onmiddellijke ingang dicht. Dat heeft de stad Gent in samenspraak met de brandweer beslist. Na een controle van de brandweer bleek dat de brandveiligheid van de school onvoldoende gegarandeerd kan worden. De locatie beschikt nochtans over een geldig brandattest. Uit een onderzoek blijkt dat het brandwerend materiaal in het plafond ontbrak.
De gebouwen langs de Sleepstraat werden preventief gesloten. De kleuterklassen en de IBO, langs de Kartuizerlaan, kunnen wel veilig toegankelijk blijven. De vijf kleuterklassen van de Triangel kunnen dus op hun locatie blijven. In totaal volgen er 220 leerlingen les in de school en gaan er 36 baby’s en peuters naar de opvang. “Twee derden van de baby’s en de peuters van het kinderdagverblijf kunnen terecht in de stadsopvang Nieuwland. De overige kinderen krijgen een tijdelijk plekje in andere opvanginitiatieven van de stad” zegt schepen van Onderwijs Elke Decruynaere.
De leerlingen van basisschool De Triangel wordt er noodopvang voorzien. Zij verhuizen tijdelijk naar het oude stadslabo, naast het Baudelopark. De zeven klassen van de lagere school krijgen daar een tijdelijke stek. Vanaf vandaag gaan de stadsdiensten aan de slag om het oude gebouw daar gebruiksklaar te maken. Tegen dinsdag moeten de schoolbanken en al het andere schoolmateriaal verhuisd zijn, en kunnen de leerlingen er hun intrek nemen. De leerlingen zullen zeker tot het einde van het schooljaar in de ‘noodschool’ blijven.


 

© Vanessa Declercq