Het eerste gevecht van de avond is onmiddellijk het titelgevecht tussen regerend kampioen Bilal Lagoune en zijn Britse uitdager Simon Barclay. Lagoune moet deze wedstrijd winnen, wil hij in de toekomst kampen om de wereldtitel. Er wordt gevochten in 12 ronden van 3 minuten en vanaf ronde 5 is het hard tegen onzacht. We krijgen een technisch hoogstaande kamp te zien waarin Lagoune domineert. Enkel in ronde 6 krijgt de Aalstenaar het even moeilijk. Daarna laat Lagoune zich niet meer verrassen. Een KO zit er niet in, daarvoor is de Brit te sterkt. Maar de titel is nooit in gevaar gekomen en na 12 ronden wint Lagoune dan ook met een duidelijk verschil .

Na het titelgevecht verliest Gentenaar Kevin Ongenae tegen Habimana, maar het is vooral uitkijken naar de terugkeer van Sasha Yengoyan. Hij mag het, 4 jaar na datum, opnieuw opnemen tegen Ayoub Nefzi. Een rematch van een van de meest memorabele kampen hier in Gent. Maar dit jaar worden er slechts 8 ronden gevochten. Yengoyan, die bekend staat als mister KO, wil het snel afmaken en in ronde 3 gaat Nefzi op de knieën. Maar Sasha blesseert zich aan de hand en moet de rest van partij afwerken met een pijnlijke rechter. Toch komt de overwinning voor de Armeense Belg niet meer in gevaar. Yengoyan wint en bouwt verder aan zijn comback.

De laatste kamp is een klepper van jewelste. Met Merithon Karaxha en Maksim Churbanov krijgen we de Belgische en Russische kampioenen in het weltergewicht tegenover elkaar. Maar het wordt al snel duidelijk dat de onbekende Rus een maat te sterk is voor de Belg. Churbanov domineert de partij en hoewel Karaxha nog stevig weerwerk biedt moet hij zen meerdere erkennen in de Rus. Na 8 ronden wint Churbanov op punten. Maar Karaxha heeft nu al plannen voor de toekomst.

Dan kunnen we nu al uitkijken naar de volgende editie van het Gentse boksgala.

© Christophe Sevenoo