Van 12 juni tot en met 12 juli 2020 wordt het EK voetbal gespeeld in verschillende Europese landen. Om de Gentenaars de kans te bieden om het EK in een echte voetbalsfeer te beleven, zoekt de Stad Gent een organisator die de wedstrijden van de Rode Duivels wil uitzenden op groot scherm op het Sint-Pietersplein.

Het evenement moet gratis toegankelijk zijn voor het grote publiek. Om eventuele overlast te beperken, mag het evenement ten vroegste 2 uur voor het begin van elke wedstrijd starten en sluit het uiterlijk 2 uur na het einde van de wedstrijd. Potentiële kandidaten kunnen hun voorstel indienen tot en met 6 maart 2020 om 12 uur. Daarna beoordeelt een jury elk ingediend voorstel.

"Het Europees Kampioenschap is bij uitstek een evenement dat mensen kan verenigen. Ook wie doorgaans geen voetbal kijkt, kan er enorm van genieten. Samen supporteren zorgt voor een unieke sfeer van verbondenheid, daarom laten we een fandorp inrichten op het Sint-Pietersplein. Het enige wat de Rode Duivels nog moeten doen, is winnen."

Annelies Storms, schepen van Evenementen en Feesten

© Robbert Vancompernolle