Maar liefst 540 mensen mogen zich vanaf nu stadslezer noemen. Zij meldden zich aan om hun leestips te delen. Gent Leest is een nieuw digitaal platform voor al wie houdt van boeken en van lezen.

Het is vandaag bovendien International Book Giving Day, de uitgelezen dag om Gent Leest te lanceren. Om negen uur vanmorgen verzamelden tal van lezers aan de Gentse bib De Krook met een boek, dat ze mochten schenken aan een andere lezer en boekenliefhebber. En nu zet het project zich vooral online verder. De stadslezers engageren zich om drie keer per jaar leestips te delen, recensies te schrijven of leuke leesplekken door te geven.

De eerste reeks leestips zitten gebundeld in een Gent Leest-scheurkalender. Tweehonderd scheurkalenders werden voor de lancering van Gent Leest verstopt op literaire plekjes in de stad. Wie er eentje vindt, mag het dan ook mee naar huis nemen.

Voor de beste boekentips en mooiste leesplekjes kan je terecht op www.gentleest.be. Wie ook stadslezer wil worden kan zich aanmelden op de website.

© Janna Heyerick