Binnenkort zal je in Oosterzele je auto kunnen inruilen voor een fiets. Gisterenavond heeft de gemeenteraad van Oosterzele het principevoorstel van Open Vld plus daarover unaniem goedgekeurd.

De komende legislatuur krijgt Oosterzele 1,53 miljoen euro van Vlaams minister Binnenlands Bestuur Bart Somers. Dat geld komt uit het Open Ruimte Fonds, dat steden en gemeenten meer middelen biedt om hun open ruimte te beheren. De fietspremie valt daar ook onder. Fractieleider Filip Michiels uit Oosterzele: “Het voorstel van de fietspremie past in een lokaal duurzaam beleid, waarmee we de Oosterzelenaar willen overtuigen om de overstap te maken van de auto naar de fiets. Want meer fietsen betekent een betere gezondheid, vlotter verkeer en een betere luchtkwaliteit.”

Wie een eigen nummerplaat inlevert, krijgt een premie voor de helft van de aankoop van een fiets, bakfiets of elektrische fiets. Het maximumbedrag moet nog worden bepaald, net als de rest van het reglement. Dat wordt nu verder uitgewerkt.

© Janna Heyerick