De Ronde van Vlaanderen, voorzien op zondag 5 april, gaat niet door. De afgelasting komt er vanwege de verstrengde overheidsmaatregelen die dinsdag zijn genomen om het coronavirus te bestrijden. Het is ruim honderd jaar geleden, van Wereldoorlog I, dat de wedstrijd moest worden afgelast.

'Vlaanderens Mooiste' zou begin april voor de 104e keer worden georganiseerd. Tomas Van Den Spiegel, CEO van organisator Flanders Classics, laat via Twitter weten dat er op zoek wordt gegaan naar een nieuwe datum. "Zoals verwacht is de Ronde van Vlaanderen 2020 afgelast vanwege overheidsmaatregelen. Gezondheid gaat boven alles. We zijn samen met alle belanghebbenden op zoek naar een nieuwe datum."

Op de website van de Ronde van Vlaanderen geeft Van Den Spiegel nog een reactie. "De nieuwe maatregelen opgelegd door de federale regering maken het ons inderdaad onmogelijk de Ronde Van Vlaanderen op 5 april te organiseren. Er zijn natuurlijk belangrijker zaken dan koers op dit moment. We hopen dat we er met zijn allen in zullen slagen om op korte termijn een klimaat te creëren waarin we ons normale dagelijkse leven terug kunnen oppikken."

Of uitstel naar een latere datum dit jaar mogelijk is, bekijkt Flanders Classics momenteel samen met de UCI en vertegenwoordigers van teams en renners, klinkt het nog. 

Bron: Belga

© Hannes De Smet