Er komt dit jaar geen KDB Cup in Drongen. Dat heeft de organisatie vanavond bekendgemaakt. COVID-19 is de spelbreker. De onzekerheid over de periode die nodig is om het coronavirus te bestrijden maken het onmogelijk om over twee maanden zo'n groot internationaal voetbaltornooi te organiseren. De KDB CUP 2020 zou gespeeld worden op 30 en 31 mei.  

Hieronder lees je de integrale perstekst:  

De Kevin De Bruyne Cup 2020 wordt geannuleerd wegens Covid-19 !

Tot onze grote spijt moeten we de KDB Cup 2020, Internationaal U15 tornooi in Drongen (Gent – België) annuleren. In de afgelopen dagen hebben we mogelijke alternatieve scenario’s bekeken om het tornooi toch te laten doorgaan. Maar door de onzekerheid die de verspreiding van COVID-19 in heel Europa en daarbuiten met zich meebrengt, kunnen wij de KDB Cup over ruim 2 maanden onmogelijk laten plaatsvinden. De gezondheid van de deelnemers, toeschouwers, vrijwilligers en iedereen die er bij betrokken is, willen we absoluut niet in gevaar brengen. Gezondheid gaat voor alles!

We wensen iedereen te bedanken die dit jaar opnieuw met hart en ziel aan dit sportieve event gewerkt heeft!

We hopen op begrip en vertrouwen van jullie toeschouwers, deelnemers, partners en leveranciers. Het was een moeilijke maar noodzakelijke beslissing. Iedereen die al een ticket gekocht heeft, zullen we de volgende dagen/weken automatisch terugbetalen.

We nodigen jullie nu wel al graag uit voor de 5e editie van de Kevin De Bruyne Cup op 22 en 23 mei 2021 (Pinksterweekend). We hopen dat we op jullie zullen kunnen blijven rekenen om er opnieuw een succes van te maken.

Via deze weg willen we graag ook nog eens alle zorgverleners in België, Europa en daarbuiten loven voor hun ontzettend moedige inzet voor anderen. Respect! Laat ons met z’n allen volhouden om elkaar te steunen en veel liefde te geven in deze moeilijke tijden.

Tot slot wensen we jullie allemaal een goede gezondheid en hopen dat jullie de maatregelen van de overheden strikt opvolgen. We zijn ervan overtuigd dat we er alleen op die manier met z’n allen sterker kunnen uitkomen. En daarna kunnen we met z’n allen in 2021 een spetterende editie tegemoet gaan en beleven!

 

© Koen Colpaert