Florian Vermeersch uit Zaffelare heeft een contract getekend bij het World Tour Team van Lotto Soudal. Hij maakt de overstap op 1 juli 2020.

Vermeersch (20) is de huidige Belgische kampioen bij de beloften. Hij begon in het veldrijden, maar maakte vorig seizoen voltijds te overstap naar de weg. Met succes, naast het BK won hij enkele ritten en het eindklassement van de Tour de Moselle. Hij was ook de eindwinnaar in de AVS Stories TV Tour. Hij reed ook al voor het belofteteam van Lotto Soudal, maar volgende zomer maakt hij de dus de overstap naar de grote jongens. Hij tekende een overeenkomst tot eind 2022.

Voor mij is dit perfect” zegt Vermeersch in een persbericht. “Ik kan de eerste maanden van het seizoen nog rijden in mijn driekleur en niet overhaast de overstap maken. Dit kan mijn ontwikkeling als renner alleen maar ten goede komen. Op dit ogenblik ben ik op trainingskamp in Mallorca, samen met kampioenen als Philippe Gilbert, Caleb Ewan, John Degenkolb en Tim Wellens. Ik kende ze enkel van tv. Nu fietsen we samen en ze leren me zo veel. Het was mijn kinderdroom om profrenner te worden. Het is nu zo ver.

Florian is een echt talent. Hij is sterk en heeft een groot potentieel”, zegt General Manager van Lotto Soudal, John Lelangue. “We gaan Florian rustig laten groeien bij ons. Hij kan starten in de Baloise Belgium Tour. Daarna zetten we hem in in andere kleinere rittenkoersen. Onze jonge talenten, opgeleid door Kurt Van de Wouwer, krijgen alle kansen om rustig door te groeien.

© Soetkin Desloovere