In de Brugse Poort is vanmiddag de vijfde fietsbibliotheek 'Op Wielekes' geopend in Gent. Gezinnen die lid worden van het deelsysteem, hebben op een betaalbare manier toegang tot kwalitatieve kinderfietsen voor hun kinderen.

'Op Wielekes' bestaat al sinds 2014 in Ledeberg en spreidde daarna zijn vleugels over Aalst, Deinze, Hasselt, Lier, Lochristi en Merelbeke. En het barst uit zijn voegen, dit jaar alleen al zijn in Gent 5 nieuwe Depots opgericht. In de lente van 2019 opende 'Op Wielekes Moskou'. Sinds juni 2019 vind je 'Op Wielekes Heilig Hart' in de 'Wasserij' in de Toekomststraat in Sint-Amandsberg. Op 3 juli 2019 opende 'Op Wielekes Muide-Meulestede' in het Bulb Werkhuis en nu dus 'Op Wielekes Brugse Poort' in de Meubelfabriek, Meibloemstraat.

"Op Wielekes werkt als een bibliotheek die opengehouden wordt door de leden. Zo zorgen de ouders uit de buurt ervoor dat elk kind op elk moment een passende fiets heeft. Schenk een kinderfiets aan Op Wielekes: je maakt een kind uit de buurt blij en bent zelf automatisch lid van ons deelsysteem. Laat jouw kind kiezen uit onze collectie fietsjes in verschillende vormen, kleuren en formaten en het rijdt vast rond met een fietsje van vrienden uit de buurt. Delen is kei-spannend!" zegt Wouter Noppe, trekker van 'Op Wielekes Muide-Meulestede en Brugse Poort'.

 

© Robbert Vancompernolle