In het MIAT in Gent, het museum over industrie, arbeid en textiel, was er gisteren de Fair Fashion Fest. Dat is een expo rond eerlijke mode. Fair Fashion Fest was de aftrap voor de Gentse Belmundo Noord-Zuidmaand rond duurzame kledij.En dat het thema leeft bewijst bezoekersaantal. Het Fair Fashion Fest trok zo’n 2800 bezoekers, bijna drie keer zo veel als verwacht.

Kleren maken de man, maar wie maakt onze kleren? Dat is de centrale vraag tijdens de Fair Fashion Fest, het eerste Belgische festival rond eerlijke mode. Bezoekers konden onder andere gratis deelnemen aan workhops, kleurenadvies krijgen en kleren en stoffen kopen.

En met de Fashion Revolution schieten de bezoekers in actie. Wereldwijd gaan mensen op de foto met hun kleren binnenstebuiten aan. Hier met een professionele fotograaf, maar u kan thuis ook zelf aan de slag.

Gent blijft inzetten op fairtrade en focust daarom op twee facetten, de consument en de bedrijven.  De stad heeft daarvoor een platform opgericht, want bedrijven weten vaak niet hoe ze best te werk gaan.

Om de consument warm te maken voor duurzame kledij organiseerde Fair Fashion Festook een modeshow met de nieuwste fairtradestreetwear. Op de ongewone catwalk – de trappenhal – kunnen de bezoekers zien dat ook duurzame kledij hip en hedendaags kan zijn.

© Christophe Sevenoo