Verrassend nieuws gisteravond in de Edugo Arena in Oostakker. Luc Engelschenschilt stopt met onmiddellijke ingang als trainer van volleybalclub VDK Gent. Dat maakte hij gisteren zelf bekend na de wedstrijd tegen Oudegem.

Luc Engelschenschilt als coach bij VDK Gent, het is een beeld dat we dit seizoen niet meer zullen zien. Normaal gezien zouden hij en hulptrainer Yorick Van de Velde de club pas op het einde van het seizoen verlaten. Volgend seizoen wordt huidig voorzitter Stijn Morand opnieuw de trainer van Gent. Maar Engelschenschilt houdt er nu dus al mee op. Tot verrassing van het bestuur.

Reden voor zijn plotse vertrek is het ongenoegen bij Engelschenschilt over de werking van het bestuur. Daar zou volgens de trainer niet iedereen op dezelfde lijn zitten en dat zorgt voor problemen.

Net zoals Engelschenschilt er nu dus voor kiest om z’n hoofdstuk bij VDK Gent wat vroeger dan voorzien te beëindigen. Of hij ook definitief stopt als coach weet hij nog niet. Eerst maar eens het plezier in volleybal terugvinden.


 

© Vanessa Declercq