De 20-jarige Laura Peers mag zich de 54ste Eikoningin van Kruishoutem noemen. De studente verpleegkunde kon gisterenavond, na een spannende strijd, het felbegeerde kroontje bemachtigen. Laura Peers mag nu een jaar lang haar eigen eiergemeente vertegenwoordigen op allerlei evenementen. Wij gingen gisteren de sfeer opsnuiven tijdens het hoogtepunt van de Gulden Eifeesten.

De Gulden Eifeesten, de 62ste al ondertussen, blijven een echte trekpleister in Kruishoutem. Meer dan 1500 Kruishoutemnaars supporterden om het hardst voor de verkiezing van de nieuwe Eikoningin, de apotheose van de feesten. Al 54 jaar bestaat de wedstrijd, en daarmee is het één van de oudste miss-verkiezingen in België. Maar toch is het geen vleeskeuring.

Toch zijn er ook veel gelijkenissen met de traditionele verkiezingen: er zijn allerlei opdrachten: dansjes, défilé's, improvisaties en zelfs een theoretische proef.
15 meisjes dingen dit jaar naar het kroontje: 5 finalistes uit Kruishoutem zelf en 10 meisjes uit Oost- en West-Vlaanderen. Voor sommigen is het zelfs al de tweede keer dat ze meedoen.
Uiteindelijk is het Laura Peers die het haalt in de spannende strijd. De Kruishoutemse kreeg de meeste punten van de jury en mag het kroontje overnemen van Tessa Colpaert.

© Christophe Sevenoo