In Bassevelde is de bouw bezig van een inclusieve site, waar wonen, leven en leren worden samengebracht. Daarmee willen de vier organisaties vzw De Vierklaver, wzc Sint-Bernardus, Vrije Basisschool ’t Brugje en de Meetjeslandse Bouwmaatschappij een antwoord bieden op de maatschappelijke problemen vandaag. Weg met het hokjesdenken dus.

De organisaties werken  al een tijd volgens het inclusieve principe, de eerste plannen waren er al in 2006. Zo komen er elke week cliënten van vzw De Vierklaver helpen in het wzc Sint-Bernardus en op de Vrije Basisschool ’t Brugje. In de toekomst zullen kinderen van de basisschool ook kunnen middagmalen bij de bewoners van het woonzorgcentrum.

Op de site zullen activiteiten plaatsvinden die toegankelijk zijn voor iedereen, ook voor mensen uit de buurt. Het is de bedoeling dat er een crèche voor baby’s en peuters komt, een basisschool en een woonzorgcentrum voor mensen met een hoge zorgbehoefte. Bovendien komen er sociale woningen voor personen met beperkte middelen en voor personen met een beperking. Er komen ook assistentiewoningen en een dagcentrum voor ouderen, en een sociaal restaurant.

© Janna Heyerick