De chef-koks van restaurants La Maryse en De Visitor uit Eeklo hebben de handen in elkaar geslagen voor een solidair initiatief. De Eeklose koks gaan vanaf nu elke vrijdag een culinaire maaltijd koken voor het zorgpersoneel in AZ Alma.

Nu de horecasector zo goed als stil ligt, zitten de chef-koks zonder werk. Maar bij de pakken zitten doen de meesten onder hen niet. In Eeklo bundelen koks Branko Hoste van De Visitor en Sten van der Blij van La Maryse de krachten. De twee gaan wekelijks gratis maaltijden bereiden voor alle zorgmedewerkers in het AZ Alma. Die zullen telkens op vrijdag in het ziekenhuis afgeleverd worden.

Meteen sprongen heel wat Meetjeslandse ondernemers en middenstanders op de kar. Bakkers, slagers, landbouwers leverden al ingrediënten om de maaltijd zo culinair mogelijk te maken.
De bedoeling is om de komende zes weken, telkens op vrijdag, een lekkere maaltijd aan het zorgpersoneel van AZ Alma te geven. Voor morgen staat alvast dit op het menu: Parmentiersoep met brood, rundshamburger met witloof en puree en een dessert.

 

© Vanessa Declercq