Het Agentschap Wegen en Verkeer plaatst tijdens de herfstvakantie op twee locaties portieken voor dynamische signalisatie boven de snelwegen E40 en R4. Voor deze werken moeten de snelwegen tijdelijk, ‘s nachts, worden afgesloten. 

- Tijdens de nacht van 29 op 30 oktober zullen in Merelbeke de twee portieken met rijstrooksignalisatie (RSS-borden) op de brug van de E40 over de Tijarm van de Schelde worden teruggeplaatst. Deze waren weggehaald omwille van de bouw van de nieuwe brug. Vanaf 22 uur gaat de autosnelweg in beide richtingen dicht. De snelweg gaat ten laatste voor de start van de spits terug open.

- Op de R4 van Oostakker naar Melle zal tijdens de nacht van 30 op 31 oktober in Destelbergen het aangereden portiek worden weggehaald. Tegelijk zal een nieuwe portiek met een dynamisch tekstbord (VMS-bord) geplaatst worden. Vanaf 22 uur wordt de snelweg richting Melle afgesloten. Voor de ochtendspits zijn de werken voltooid.

- Op donderdag 31 oktober moeten er overdag nog wat werken gebeuren om alles af te werken. Op de R4 wordt de pechstrook ingenomen en op de E40, in beide richtingen, het linkerrijvak ter hoogte van de portieken.

© Hannes De Smet