Dirk Geeraerd uit Oudenaarde moet het weer doen in Beveren. De 56-jarige voetbaltrainer bracht enkele jaren geleden Waasland-Beveren naar eerste klasse, en moet ze daar nu , 5 jaar later, zien te houden.

Waasland-Beveren kreeg vorig weekend de rode lantaarn in handen geduwd van een herboren Cercle Brugge. Het bestuur zette in paniek de Franse coach Mercier op straat. Assistent Dirk Geeraerd, stilaan een vast meubelstuk bij Waasland-Beveren mag het overnemen. De club hoopt op hetzelfde effect van 2015, toen bracht de trainer uit Oudenaarde de club weer naar eerste klasse. Gemakkelijk zal het niet zijn.

"Ik neem het liever in eigen handen. Ik voel me aangesproken op mijn verantwoordelijkheidsgevoel. Niet dat ik de witte moraalridder ben. Maar ik heb deze club naar eerste gebracht. Ik heb hier heel veel zien gebeuren, mooie dingen meegemaakt. Ook minder mooie dingen. Maar dit gaat om een hele impact. Ja, we moeten de dingen niet verbloemen. Het is eerste nationale. We staan laatste. Je kan niet zeggen dat je al miraculeuze zaken gedaan hebt. Iedereen weet dat het een moeilijk verhaal wordt." Dirk Geeraerd, coach Waasland-Beveren

© Tim Steyaert