Jolien D'hoore heeft net als vorig jaar de BeNe Ladies Tour gewonnen. D'hoore won drie van de vier ritten.

De BeNe Ladies Tour startte in het Nederlandse Phillipine. Ondanks de aanwezigheid van flink wat kasseistroken was er toch een massaspurt. Daarin haalde D'hoore het makkelijk en mocht ze meteen de blauwe leiderstrui aantrekken. 

Voor dag twee verhuisde het peloton naar Sint-Laureins voor twee etappes, een ochtendrit van 75 kilometer en 's avonds een tijdrit van 10 kilometer. In de ochtendetappe gebeurt er relatief weinig, afgezien van een zware valpartij op vijf kilometer voor de finish. Zowat de ganse Wiggle-High5-ploeg van leider D'hoore gaat mee tegen de vlakte. D'hoore zelf blijft recht, maar kan in de spurt geen rol van betekenis spelen. De overwinning gaat verrassend naar de Nederlandse Nina Kessler.

In de tijdrit toont Jolien D'hoore dat zij de sterkste is. Ze haspelt de tien kilometer af in minder dan dertien minuten. Met een gemiddelde snelheid van net geen 45 kilometer per uur wint ze haar tweede rit.

De slotdag is sinds vorig jaar in Zelzate. Ondanks enkele aanvalspogingen komt het opnieuw tot een massaspurt en D'hoore rondt haar BeNe Ladies Tour magistraal af met een erg overtuigende derde etappezege.

Voor Jolien D'hoore was dit haar laatste Belgische wegwedstrijd voor ze naar de Olympische Spelen van Rio vertrekt.

© Tom Van Rompaey