Voor de tweede rit in de AVS Stories TV Tour zitten we in Sinaai bij Sint-Niklaas. De renners moeten 145 vlakke kilometers afleggen, alles wijst er op dat we hier straks een massaspurt zullen krijgen. De start en aankomstplek ligt in de wijk Zwaanaarde, een typisch stukje Vlaanderen, en het is hier dat heel wat buitenlandse renners graag komen koersen.

Ontsnappen is in deze rit erg lastig, want er wordt heel snel gereden. Na één uur koers heeft het peloton maar liefst 46 kilometer afgewerkt. Maar toch doen deze zeven renners na veertig kilometer een poging.  We zien Gordon De Winter, Dan Gardner, KeiranBrady, Nathan McGreehan, Indy Van Damme, Angelo De Ketele en Jan Logier. Ze doen het uiterste best om voorop te blijven, maar na dertig kilometer komt het peloton opnieuw aansluiten.

Maar we moeten niet lang wachten op een nieuwe poging. Nu is het een duo dat wil ontsnappen. Het zijn Arne De Groote en Gilles Coorevits. De Groote was vorig jaar trouwens de eindwinnaar van de AVS Stories TV Cup op de piste. De Oost- en de West Vlaming werken goed samen, maar ook zij zijn niet opgewassen tegen de kracht van het peloton. Bij de eerste passage op de kasseien van de Leestraat zit hun aanval er op.

Maar het valt niet stil, Guillaume Seye, Abram Stockman, Jan Logier en de Canadees Elliot zijn de volgende die het proberen. Zij draaien goed ronden bouwen een voorsprong van 45 seconden uit.

Elliot is een bedreiging voor de leidersplaats van Enzo Wouters en dus gaat het tempo in het peloton onder impuls van Lotto-Soudal nog maar eens omhoog. De rode trein dendert naar de vluchters en brengt alles opnieuw samen. We krijgen de aangekondigde massaspurt.

Lindsay De Vylder van EFC Etixx verrast door Enzo Wouters en Edward Planckaert te kloppen. De renner uit Laarne pakt z’n tweede overwinning van het seizoen.

Enzo Wouters blijft leider, hij mag ook in de derde rit met de blauwe leiderstrui van start gaan.

© Christophe Sevenoo