Het lerarenteam van het College Onze-Lieve-Vrouw ten-Doorn in Eeklo treft de eerste voorbereidingen om vanaf 15 mei voorzichtig te heropenen. De stoelen en banken verhuizen voorlopig naar de gang. In de klaslokalen mogen maximaal tien schoolbanken staan om zo een veilige afstand tussen de leerlingen te garanderen. "We zijn een beetje bezorgd, maar we hebben enorm veel goesting om weer op te starten", klinkt het bij het lerarenteam.

De Nationale Veiligheidsraad komt morgen nog eens bijeen en dan wordt naar alle waarschijnlijkheid definitief beslist om de scholen voorzichtig te laten heropenen vanaf 15 mei.
En dat zal lichtjes anders verlopen dan voorheen. Het coronatijdperk zorgt ervoor dat iedereen zich zal moeten aanpassen eens de lockdown versoepeld wordt. “Afstand houden en handen wassen zullen prioritaire handelingen worden, ook in de scholen”, klinkt het.

De scholen beginnen nu zelf al praktisch na te denken over hoe ze de klaslokalen het beste kunnen organiseren, zodat de afstand tussen de leerlingen en leerkrachten kan gegarandeerd worden. En dat betekent in eerste instantie heel wat geschuif met stoelen en banken vandaag. Ook in het college O-L.V ten –Doorn in Eeklo. Het lerarenteam was de klaslokalen daar vandaag al enthousiast aan het herorganiseren. “We zijn een beetje bezorgd, maar we hebben ongelooflijk veel goesting om de school terug op te starten”, klinkt het.
 

© Vanessa Declercq