Dat Carlos Diaz uit Sint- Amandsberg een gepassioneerd supporter is van de Spaanse voetbalclub Barcelona is een understatement. De Gentenaar met Spaanse roots ademt FC Barcelona. Naast een Barca-fiets, heeft ie ook zijn eigen Barca-fanclub opgericht en is ie in de groentewinkel van zijn vrouw gestart met een Barca-fanshop.

Carlos Diaz, Barcelonista de Gante : 
“Heel mijn leven is voetbal geweest, ik heb in de White Star gespeeld, we speelden ook mooi voetbal en dan zag ik Barcelona en daar is het allemaal mee begonnen, dan heb ik mijn hart verloren, Johan Cruyf en Neeskens, ja, dat was mijne ploeg, en vanaf dan af als ik klein was, dacht ik van ja, dit zou ik willen en dat zou ik graag willen, en tot vandaag is mij dat nu gelukt, na al die jaren, een beetje sparen en goede mensen leren kennen.”

“Met op reis te gaan in Spanje zag ik dat blauw en ben ik binnen gegaan in de winkel ik zeg tegen die verkoper, dat moet een Barca-fiets worden, ik zeg dat dat dat en dat wil ik en met die letters erop en die mens heeft dat op 3 weken klaar gekregen en nu staat hij hier in Barcashop Gent dus waar ik zeer fier op ben, ik denk niet dat er zo 2 bollen, zelfs niet in Spanje, zelfs niet in de wereld.”

 

© Tim Steyaert