Buurtbewoners zijn niet te spreken over de doortocht van de shortrally in Kruisem. 

Verschillende inwoners van Kruisem zijn niet te spreken over de Aarova Shortrally die dit weekend plaatsvond in Oudenaarde en Kruisem. Door die rally hebben minstens drie bewoners uit Wannegem-Lede schade opgelopen aan hun eigendom. Volgens hen hoort zo’n rally niet thuis in een landelijke gemeente.

Buurtbewoner Marc Verbeeck: “Deze keer heeft het letterlijk twee meter gescheeld dat een auto uit de bocht ging en een kind van anderhalf daarnaast zat. Je kan dan zeggen dat je 10 meter van het parcours moet blijven, maar als je dan kijkt wat de realiteit is aan onze huizen. Als ik in mlijn huis zit dan zit ik op 4 meter van de straat en als je kleine kinderen van anderhalf een hele dag moet vasthouden omwille van het feit dat er om de minuut, 420 keer op die dag een racepiloot aan 100 of meer langskomt, ja, ik vind dat niet veilig."

De sportschepen van Kruisem, Robrecht Bothuyne, bevestigt dat alle schade vergoed zal worden door de organisatie van de rally. Bovendien hield het gemeentebestuur twee bewonersvergaderingen en kon er verzet aangetekend worden tegen de rally. Maar er werden geen bezwaren ingediend, klinkt het bij schepen Bothuyne.

© Tim Steyaert