De site van het oude vliegveld in Adegem wordt nog tot 15 september gescand en onderzocht op de aanwezigheid van bommen uit de Tweede Wereldoorlog. Gisterennamiddag moest een aantal inwoners uit de buurt hun woning verlaten. Omdat er op het braakliggend terrein van het vliegplein twee zware bommen uit de Tweede Wereldoorlog waren gevonden. Dovo, de ontmijningsdienst van het leger, heeft de projectielen onschadelijk gemaakt.
De kans bestaat dat er nog bommen onder de grond zitten, want het oude vliegplein van Adegem werd tijdens de Tweede Wereldoorlog stevig gebombardeerd. En dus wordt de site de komende weken extra in de gaten gehouden. Op het vroegere vliegplein wordt namelijk een nieuw bedrijventerrein gebouwd.
De aannemer zal vanaf nu elk verdacht object blootleggen. Als blijkt dat het om een bom gaat, dan wordt de ontmijningsdienst Dovo onmiddellijk verwittigd.
De kans is dan ook reëel dat de buurt rond het oude vliegplein in Adegem in de komende weken nog wel es zal moeten geëvacueerd worden.

© Vanessa Declercq