Veel volk gisteravond op de Gentse gemeenteraad. de Gewone Gentenaars deden een ultieme poging om de komst van een Delhaize in de Sint-Annakerk alsnog tegen te houden. Tevergeefs. De onderhandelingen over de bouw van een markthal van Delhaize in de Sint-Annakerk zijn zo goed als afgerond. 

Het muzikale protest van violist Mikhail Bezverkni, verhuisde gisterenavond even van het portaal van de Gentse Sint-Annakerk naar het stadhuis. Sinds begin dit jaar al speelt Bezverkni dagelijks een protestconcert tegen de plannen om in de Sint-Annakerk een markthal van supermarktketen Delhaize onder te brengen. En ook groep Gentenaars, verenigt in de actiegroep SOS Sint-Anna, verzet zich tegen dat plan. Zij kregen gisterenavond even het woord tijdens de Gentse gemeenteraad. 

"In de omtrek van Sint-Anna zijn er meerdere voedingswinkels die het concept markthal volgen, het steeds breder wordende draagvlak onder de burgers is voldoende reden om de lopende procedure met het consortium Markthal stop te zetten. En een nieuw dossier te open, een nieuw dossier met transparantie waarin de burger wordt geraadpleegd zoals jullie allen beklemtonen in jullie partijprogramma."  Paul Van Houtte, actiegroep SOS Sint-Anna.

Een echt debat kwam er uiteindelijk niet. Want de komende dagen of weken zullen de onderhandelingen met Delhaize over de bouw van een markthal in de Sint-Annakerk zijn afgerond. 

© Tim Steyaert