Emiel Verstrynge uit Adegem pakte zondag nog brons op het WK veldrijden voor junioren. Gisteren had hij opnieuw reden tot vieren, want hij tekende een contract bij het Tormans Cyclo Cross Team, de veldritploeg van Circus-Wanty Gobert.

Verstrynge, die gisteren ook zijn 18de verjaardag vierde, tekende bij het team een contract van drie jaar. Tot nu reed hij voor het kleinere team CT Keukens Buysse. Bij Tormans Cyclo Cross Team wordt hij onder meer ploegmaat van Quinten Hermans en Corné Van Kessel.

Verstrynge is uiteraard enorm blij met deze stap hogerop: "Ik ben zeer blij met deze uitgelezen kans om bij het Tormans Cyclo Cross Team een stap hogerop te zetten. Tijdens de internationale kampioenschappen met de Belgische federatie kwam ik in contact met Quinten Hermans, naar wie ik opkijk. Mijn nieuwe ploegmaten zullen me bijstaan om mijn eerste jaar bij de beloften goed af te werken. Ik deze professionele omgeving kan ik uitgroeien tot een goede renner."

Naast zijn bronzen medaille op het afgelopen WK, pakte Verstrynge ook brons op het BK. Hij stond ook op het podium in de wereldbeker in Nommay en hij werd 4de en 6de in de manches van Koksijde en van Heusden-Zolder. In september maakt hij zijn debuut voor zijn nieuwe ploeg, vanaf dan rijdt hij ook voor de beloften

© Soetkin Desloovere