De Brakelse oppositiepartijen zijn het niet eens met de beslissing van het schepencollege om de 'knip' in het vernieuwde centrum te behouden en daarom roepen ze een extra gemeenteraad bijeen. 

In de zomervakantie besliste het Brakelse schepencollega om de knip, die het autoverkeer verhindert om vlot van Valkenberg naar de centrumstraten te rijden, behouden blijft. De Brakelse oppositiepartijen stellen zich vragen bij de manier van werken van de liberale meerderheid en ze dwingen nu een extra gemeenteraad af.  “Wij vragen al maanden naar de conclusies van de mobiliteitsstudie maar kregen nooit antwoord,” stelt Hedwin De Clercq (sp.a), “en dan, wanneer iedereen met vakantie is, blijkt niet alleen plots de studie afgerond maar gooit het schepencollege ook meteen z’n plannen in de pers.” “De Brakelse liberalen proberen voortdurend de gemeenteraad buiten spel te zetten,” vult Veronique Lenvain (Vlaams Belang) aan, “maar wij zijn niet van plan om dat zomaar te laten gebeuren.”

Als één derde van de gemeenteraadsleden een extra gemeenteraad vraagt, is het verplicht om die ook samen te roepen. Alle Brakelse oppositiepartijen samen hebben 8 stemmen en dat is net voldoende.

De extra gemeenteraad vindt vanavond om 20u plaats in het gemeentehuis. Zoals altijd is de gemeenteraad vrij toegankelijk voor het publiek.

© Soetkin Desloovere