In het Vlaams Wielercentrum Eddy Merckx op de Blaarmeersen in Gent loopt het pisteseizoen stilaan ten einde. Op zaterdag 28 januari zijn nog Belgische Kampioenschappen Omnium voor Aspiranten meisjes en jongens, Dames jeugd en Nieuwelingen gereden. De Dames jeugd en de Nieuwelingen reden daarna ook nog het Belgisch Kampioenschap Ploegkoers.

Bij de meisjes Aspiranten gaat de Belgische titel bij de 13 - jarigen naar Laura Puype. Bij de 14 - jarigen is Aaike Cools de Belgische kampioene. Liam Van Bylen is de uitgesproken favoriet bij de Aspiranten jongens 12 jaar en maakt zijn favorietenrol ook waar, hij is Belgisch kampioen. Bij de 13 - jarigen is die favorietenrol weggelegd voor Yoran Van Gucht en ook hij mag zich voortaan Belgisch kampioen noemen. Bij de 14 - jarigen gaat de Belgische titel naar Quinten Dalving.

In het Belgisch kampioenschap Ploegkoers bij de Dames jeugd gaat de titel zoals verwacht naar het duo Noa Selosse - Shari Bossuyt. Bij de Nieuwelingen jongens krijgen we een uiterst spannend BK. De Belgische titel gaat naar het duo Laurent Claeys - Milan Fretin.

© Lieven Van den Bossche