Flanders Expo opende vanmorgen vroeg zijn deuren voor de studenten van de UGent. 5800 studenten leggen er vandaag een examen af.

In totaal worden vier hallen gebruikt, waar per hal telkens 500 studenten op veilige afstand hun examen kunnen afleggen. Om 8u30 vanmorgen vonden de eerste examens plaats, daarna werd alles ontsmet, zodat de deuren om 13u opnieuw open konden voor een tweede shift studenten.

"Alle examens zijn stipt kunnen beginnen, iedereen is vlot op zijn plaats geraakt en we zien al de eerste studenten afgeven. We zien een heel geslaagde operatie." zegt Jeroen Vanden Berghe, logistiek beheerder van UGent.

Opvallend is dat de studenten hun examens afleggen op een feestdag, het is vandaag Pinkstermaandag. "We hadden vandaag deze dag echt wel nodig om voldoende capaciteit doorheen heel de maand te hebben, om alle examens geroosterd te krijgen." aldus Vanden Berghe. "Ook op zaterdag roosteren we nu examens. Dat was nodig, omdat we anders te weinig tijd en plaats hebben om de examens te laten doorgaan. Je moet weten dat er 143 000 examens moesten gepland worden. Dan heb je tijd en plaats nodig, en we hebben die deze maand maximaal uitgerekt en dus ook op Pinkstermaandag."

Om alles veilig te laten verlopen, kocht de UGent in totaal  200 000 mondmaskers aan, liters handgel en kilometers lint.

Niet alleen UGent maakt van Flanders Expo gebruik voor de examens, ook de studenten van Hogeschool Gent kunnen hier sinds 25 mei terecht voor hun examens. 

 

 

© Soetkin Desloovere