Sp.a Eeklo vraagt aandacht voor het parkeerbeleid in de stad, specifiek aan de Zuidmoerstraat. Omdat de lokale afdeling van sp.a niet meer in de gemeenteraad zit, schrijft ze een open brief aan het stadsbestuur.

Volgende maand verhuist het OCMW naar de Zuidmoerstraat. Onder het vorige bestuur heeft een werkgroep de parkeerproblematiek behandeld, en is er gezegd dat de parking uitsluitend voor personeel en cliënten zou dienen. De parking zou worden afgesloten met een slagboom. Maar nu blijkt dat die slagboom er toch niet komt en dat de site De Zuidkaai betalend wordt voor iedereen. Sp.a Eeklo verzet zich tegen die beslissing. Volgens hun berekeningen zullen de vijftigtal personeelsleden daardoor op jaarbasis zo’n 1500 euro parkeergeld moeten betalen aan de stad. Bovendien ligt de parking in de blauwe zone en niet in het betalende parkeergebied, staat er te lezen in de open brief.

Schepen van Mobiliteit en Parkeerbeleid Christophe De Waele (Open Vld) noemt de open brief een paniekreactie en zegt dat iedereen gelijk is voor de wet. Hij wil wel samenzitten met het personeel om op die manier een antwoord te bieden op de vragen waarmee ze zitten.

© Janna Heyerick