"Het coronavirus is er nog steeds, wij zijn alvast niet van plan om de maatregelen op school veel te versoepelen". Dat zegt directeur Jan Sierens van de Emmaüs basisschool in Aalter. Daar zijn ze niet opgezet met de nieuwe richtlijnen, die minister van Onderwijs Ben Weyts gisteravond laat aankondigde. Kleuters mogen vanaf 2 juni opnieuw naar school, leerlingen uit het lager onderwijs vanaf 5 juni. Maar bij de Emmaüsbasisschool willen ze de grote drukte vermijden en blijven ze werken volgens het syteem van de halve dagen. 

Het was opnieuw een verrassing voor vele leerkrachten en directeurs toen minister Ben Weyts gisteravond nieuwe maatregelen aankondigde voor het basisonderwijs. Opvallend is dat de anderhalve meter afstand tussen de leerlingen niet langer noodzakelijk is. Klasgroepen vormen nu een contactbubbel en mogen geen contact hebben met andere bubbels, ook niet op de speelplaats. Maar hier op de Emmaüsbasisschool in Aalter blijven ze vasthouden aan de afstandregels en blijven ze werken met kleinere groepen en halve dagen.

In Aalter zijn ze alvast niet van plan om de manier van werken nog eens te veranderen. "De werking die er nu is, zullen we behouden tot het einde van het schooljaar", klinkt het bij directeur Sierens. Die is ook niet te spreken over de manier waarop minister Weyts communiceert.

 

© Vanessa Declercq