Net als vorig jaar, maakten artsen van het AZ Sint-Lucas in Gent weer een gitaar voor Music For Life van Studio Brussel. Nierspecialist Simon van Hooland bouwde de elektrische gitaar met 1 doel: zo veel mogelijk lotjes verkopen als actie tijdens De Warmste Week ten voordele van Make-A-Wish en The Gek!?, twee goede doelen. Psychiater Koen Willems maakte ook van de kist van de gitaar een echt kunstwerk.

De gitaar kreeg de naam Domino, en niemand minder dan Kris Wauters van Clouseau, bespeelde als eerste de gitaar. Hij was blijkbaar erg opgetogen over de klank en het design van Domino. Na Kris Wauters, zullen ook Jan Leyers, Stan Van Samang, Patrick Riguelle & Chris Peeters, Tom Dice en Sioen de gitaar bespelen. Dat doen ze tijdens een van de gratis Domino Sessions in de inkomhal van Sint-Lucas.

De gitaar en 50 exclusieve duotickets voor het slotconcert van Clouseau, Bart Peters en Guy Swinnen op 18 december worden de komende weken verloot. Lotjes zijn te koop aan het onthaal van AZ Sint-Lucas en op www.dominogitaar.be.

De Dominio Sessions vinden plaats in de inkomhal en starten telkens om 14u:

  • 12 november: Jan Leyers
  • 19 november: Stan Van Samang
  • 26 november: Patrick Riguelle & Chris Peeters
  • 5 december: Tom Dice
  • 10 december: Sioen

© Janna Heyerick