Antwerp - KAA Gent van komend weekend wordt uitgesteld. Dat heeft de Pro League beslist. 

Ook de competitiewedstrijd tussen Charleroi en Club Brugge wordt verplaatst. Zo krijgen Gent, Club en Antwerp meer rust om zich voor te bereiden op de Europese kwalificatieduels

"Nadat we de schriftelijke verzoeken hebben ontvangen van zowel Antwerp, AA Gent en Club Brugge om hun wedstrijden van komend weekend in de Jupiler Pro League uit te stellen, werd er in overleg met de rechtenhouders, lokale politie en deze clubs beslist om de twee wedstrijden van komend weekend uit te stellen", laat de Pro League weten. "Gelet op hun komende Europese kwalificatiewedstrijden waarbij voor bepaalde tegenstanders van deze clubs hun wedstrijden in hun nationale competitie van komend weekend uitgesteld werden en het feit dat deze wedstrijden van groot belang zijn voor de Belgische coëfficiënt en de uitstraling van het Belgische voetbal. Wij wensen te verduidelijken dat dit uitstel enkel werd verleend voor de barragewedstrijden van de UEFA-competities en geen navolging zal krijgen voor de eventuele gelijkaardige vragen van de clubs tijdens de groepsfase."

In plaats van nu zondag zal Gent het op 21 november om 20u30 moeten opnemen tegen Antwerp. Gent speelt nu donderdag thuis tegen Rijeka voor een plek in de groepsfase van de Europa League. De terugwedstrijd wordt volgende week afgewerkt.

 

© Soetkin Desloovere