Gisteren zijn de Vlaamse cultuurprijzen, de Ultima's, uitgereikt. Het Gentse zangconcept Allez, Chantez! kreeg er de Ultima voor cultureel ondernemerschap. 
Allez, Chantez! is een project dat mensen samenbrengt rond zang en exact tien jaar geleden werd opgericht door Annelore Camps en Laila De Bruyne. Intussen begeleiden zij een team van een tiental mensen dat voor en achter de schermen zorgt voor 100% zangplezier in heel Vlaanderen. Aan de Ultima van cultureel ondernemerschap hangt een geldsom van 10 000 Euro. 
 

De Centrale in Gent kreeg de Ultima voor muziek: “Wereldcultuurhuis De Centrale ziet superdiversiteit als een inspirerend referentiekader en als een uitdagende werkcontext. Het is een warme broedplaats voor cultuurvogels van divers pluimage.”

Vzw Humain ging dan weer met de Ulitma voor sociaal-cultureel volwassenwerk naar huis: “Humain vzw koos de ideale naam voor haar organisatie. Ze wil de maatschappij eraan herinneren dat ‘transmigranten’ in de eerste plaats mensen zijn, met dezelfde rechten als alle andere mensen.”

© Robbert Vancompernolle