Vicepremier en minister van Financiën en Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo kwam vanmorgen terug naar zijn vroegere middelbare school in Ronse om er een gastles geven over de Verenigde Naties aan vijfde- en zesdejaars van de Da Vinci Campus. Hiermee geeft De Croo het startschot van de #Back2School-campagne van de VN.

Minister De Croo zal de leerlingen laten kennismaken met werk van de Verenigde Naties. Ons land zetelt momenteel in de VN-Veiligheidsraad en als minister van Ontwikkelingssamenwerking werkt hij nauw samen met VN-organisaties als UNICEF en UN Women.

Alexander De Croo: “Ik neem heel graag deel aan deze VN-campagne. De jongeren van vandaag staan voor verandering. Ze bepalen mee hoe onze toekomst er zal uitzien. Het is belangrijk hen te engageren en rekening te houden met hun visie."

De #Back2School-campagne wordt georganiseerd naar aanloop van de Internationale Dag van de VN, op 24 oktober. De VN willen met deze campagne 1.000 leerlingen informeren over hun werk, het belang van internationale samenwerking en duurzame ontwikkeling.

© Robbert Vancompernolle