Vrijwilligers van de vzw 'Een hart voor Vluchtelingen' hebben 5000 enveloppen gevuld met een chocoladehartje. Deze enveloppen worden deze avond verspreid over Gent. De vzw doet dit om aan te tonen dat het noodzakelijk blijft om vluchtelingen te blijven steunen. Zeker nu de Vlaamse Overheid vinden dat de 'vluchtelingencrisis' onder controle is.

'Een hart voor vluchtelingen is één van de organisaties in Gent die dagelijks ondersteuning biedt aan mensen die hun plaats zoeken in deze nieuwe samenleving. Drie jaar geleden werd de vzw opgericht ‘in volle vluchtelingencrisis’. Nu is de vzw uitgegroeid tot een grote ontmoetingsruimte met een doorgeefwinkel (De Olijfboom), waar Gentenaars en nieuwkomers van 56 nationaliteiten thuis zijn. 
Maar bij de vzw trekken ze nu aan de alarmbel. Nu de 'vluchtelingencrisis' volgens de Vlamse Overheid onder controle is dreigen de middelen voor en de steun aan Een hart voor vluchtelingen maar ook andere organisaties die zich voor nieuwkomers engageren te verdwijnen

Meer dan ooit hoopt de vzw om zowel de beleidsmakers als de samenleving warm te maken om soortgelijke werkingen welde broodnodige financiële ondersteuning te bieden.

© Hannes De Smet