Wie nog nooit een filmset van dichtbij zag, moet volgende maand in Gent zijn. Voor de film 'Cool Abdoul', over de Gentse bokslegende Ismaïl Abdoul, zijn ze nog op zoek naar 400 figuranten. 

12, 14 en 15 maart wordt in sporthal Tolhuis een grote boksmatch opgenomen. Het gaat om enkele van de belangrijkste scènes van de film en daarvoor hebben ze nog veel figuranten nodig. 

Ismaïl Abdoul was zowel sportman en hij was portier, hij heeft het succes van de twee werelden in beide werelden kunnen gebruiken. Op een bepaald moment is Ismaïl neergeschoten. De match die hij daarna gevochten heeft, dat was in werkelijkheid in ’t Kuipke. ’t Kuipke zat tot in de nok gevuld. En wij willen dezelfde sfeer opnieuw tot leven brengen.” zegt Jonas Baeckeland, regisseur van Cool Abdoul. “In werkelijkheid was er 3500 man. En wij gaan onze shots maken en in postproductie die 400 man herhalen en verdubbelen tot we aan 3500 komen.

Wie zich geroepen voelt om de opnames bij te wonen, kan zich online inschrijven via figuratie.coolabdoul@gmail.com. De film met onder andere Nabil Mallat, Johan Heldenbergh en Anemone Valcke,  komt dit najaar in de zalen.

© Soetkin Desloovere