Onze regio heeft er 3 nieuw erkende streekproducten bij. Het gaat om de Adriaan Briouwertaart uit Oudenaarde, de Gentse vlaai en de Geuteling uit de Vlaamse Ardennen. Het VLAM, da’s het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing heeft de drie lekkernijen zopas als Vlaams streekproduct erkend.
De Adriaan Brouwertaart is een frangipanetaart met ananas, in 1955 in het leven geroepen door de Oudenaardse patissier Albert De Cridts.
De Gentse vlaai is een variant op het typisch Oost-Vlaamse kermisgebak met peperkoek en speculaas en kandijsiroop.
De geuteling komt uit Brakel, het is een stevige pannenkoek met kaneel op basis van een gistdeeg. Hij wordt traditioneel gebakken rond de naamdag van de heilige Appolonia. In Brakel heb je ook de jaarlijkse geutelingenfeesten.  

 

Foto Adriaan Brouwertaart 


 

© Robbert Vancompernolle