De Stad Gent verdeelt 1500 gratis pakketten met knutsel-, spel- en leesmateriaal bij gezinnen in de meest kwetsbare situaties. Zo kunnen de kinderen hun tijd in de paasvakantie zinvol besteden.

Door de strenge coronamaatregelen lopen veel kinderen thuis de muren op. Daarom hebben coördinatoren van verschillende Brede School-wijken in Gent materiaal verzameld voor 1500 spelpakketten. Die worden bij de start van de paasvakantie bezorgd aan de meest kwetsbare gezinnen. Ook drie opvangplaatsen in Gent krijgen een aantal pakketten.

Elke Decruynaere, schepen van Onderwijs in Gent, looft het initiatief. "Wat begon als een spontaan, klein initiatief, resulteerde uiteindelijk in maar liefst 1500 pakketten. Dit is helemaal Brede School, inzetten op samenwerking om zo tot brede leerkansen voor alle kinderen te komen." 

De samenstelling van de pakketten is aangepast aan de leeftijd van de kinderen. De Academie voor Beeldende Kunsten leverde doeboekjes voor de kinderen en uitgeverij Nanuq zorgde voor de blikvanger in het pakket: een kleurplaat van het zoekprentenboek 'Lam' van Pieter De Poortere. Brede School voegde een aantal gerichte doe-opdrachten toe.

© Sofie Claeys